skang dh pkl 9.43 malam and aku dekat opis.. tp bukan opis aku, opis herman..
pakcik nie heret aku sama.. dia ader keje nk buat dkt opis.. kate nyer sunyi buat keje sensorang..
padahal aku tau, dia takot lettew!! pakcik nie bukan berani naw.. harap muke jer garang penuh jambang..
si jambang.. gambar nie buat dia nampak hensem kate nyer.. kate nyer lahhhhh.. aku tak kate..
so, sementara nk nunggu dia bergelumang dengan kerja dia, mari lah menghapdet gambar makanan..
nie lauk pauk dinner aku untuk hari Jumaat mgg lepas.. setelah dkt 3 minggu aku tak masak beria..
tapi hari jumaat tue mmg aku tade 'luck' dgn barang makan.. dari bekfes bawak ke lunch semua tk sedap dekat tekak aku.. semua tawar.. agak nyer sbb kebetulan aku tak sihat.. demam baru nk kebah..
so bile herman kate nk dinner dkt rumah, uihhh mmg elok sgt la.. habis semua lauk2 nie.. tk dan nk dibuat frozen..
nie proses nk berkuntau.. suke plk aku nengok gambar nie.. mcm cover magazine *perahsan*
menu yg terbit dari barang2 nie is ikan goreng garing garing dengan sambal tempe + ikan bilis belado.. herman suke tempe + ikan bilis belado.. tue yg aku bantai buat byk2.. dua hari member blasah sambal tempe tue ajer..
selamat aku takyah masakkkkk.. *urut dada*
minum petang sabtu.. niat di hati nk cari goreng pisang.. tp mane nk cari dkt putrajaya nie??
herman : awak, beli la yang NEW YORK DONAT ke hape tue..
aku : heh???????!!!! hoih, BIG APPLE laaaaaaa..
laki aku kl becakap mmg pakai hentam keromo.. bole pitam ko meneka aper sebenar nyer yg dia nk cakap..
CEASER SALAD mmg fav aku.. kl rase malas nk makan berat2, kite makan sayor ajer.. kamben kejap..
slalu aku amik dgn smoked salmon.. so far, yg aku makan ceaser salad sedap dkt PADI HOUSE cyberjaya, Tony Romas (yg ader selambak calamari tue.. uihhh dap dap dap).. yg gambar nie dkt PINE 38 section 9 shah alam.. sedap gak.. byk gile salmon dia.. puasss!!!!
dua benda dekat atas nie adalah LEGEND.. dari kecik smp ke tua aku setia dgn dua benda nie.. herman pn terheret same ke kancah ini.. balik rumah makpak aku, mst singgah sini dulu.. MESTI!!!
CENDOL & ROJAK PAK AKOB SEKSYEN 16.. sapa2 budak shah alam mesti tau port cendol pak akob nie.. slalu lepak sana dgn bestfren aku si pijah.. pekena semangkuk cendol, baru la semangat nk berjalan merata shah alam..
CUCUR KENTANG.. lawan dengan air teh panas.. pehh terangkat bontot kau!
aku tokey KARIPAP SARDIN FROZEN.. tp malas type.. rase nk buat, aku buat.. tue yang ader berbulan2 order baru dapat.. hahahah nasib la korang.. tue pn aku limitkan.. cukup 100 pcs, aku benti.. bengkok shiot tulang belakang aku duduk lelame nk mengelim karipap *walaupun pakai alat kelim tue jer ;p*
buat SUBWAY sendiri kekdah nyer uholssss.. sggh penjimatan hebak.. tk sampai RM10 pn modal.. kenyang nyer same jer dgn SUBWAY tue.. rasa pn lebey kurang..
aku suke bfast mcm nie.. senang.. ko nk makan smbl belari pn bole.. yg atas bersimpul2 tue choc flava pastry, yg bawah tue coffe flava.. yg cantik bersimpul tue pastry bun.. *telan ailio telan ailio telan ailio*
the making of SAMBAL BELACAN.. taruk belimbing buluh, kemainnnnn sedap!!! terjongkit jongkit bontot tahan pedas..
2nd time aku buat BADAK BERENDAM.. 1st punyer aku buat warna putih.. dalam dia aku isi gula.. badak putih, santan putih, tade kaler dlm mangkuk aku.. mati napsu makan.. aku suke tgk kaler2 dlm makanan or pinggan.. baru la semangat nk nyekik!!
kali nie kite hapgred sket.. aku kasik warna incredible hulk sket, pastu dalam kite sumbat dengan inti kelapa manis..
sambil masak sambil main FB.. pang satu kali.. elok aku toleh, roti aku dh selamat hitam.. cayalah!!
calit dgn jem stoberi, makan la jgk.. sedap jer..
ok la.. tue jer.. aku nk belipat badan dkt sofa jap.. nk membuta sementara tgg dia habis..
hoishhhh pukul brapa mau habis daaaaaaa..
k, bai..
No comments:
Post a Comment