aku rase, satu masalah bulan posa is peti sejuk penuh dgn brg makan tk habis. betul tk? aku nie selalu dalam dilemma bile nk masak.
masak sket kang, tak habis. masak banyak kang, berlebih. (-____-")
smlm aku buat clearance lauk pauk. dh bertimbun2 dlm peti ais aku smp nk cari susu pekat pn terkorek korek. heh!
ayam KFC si herman. nie yg buat aku sakit jiwa. time nk beli, nk 3 ketol ajer. last last tk temakan.. smlm aku kuarkan balik, suruh dia makan. nasib habis licin booo liau.
brani tk habiskan??? tk nampak aku dh jeling2 maut dkt depan nie??? gagagaga
paprik udang. nie pn recycle lauk berbuka bila ntah. dh byk hari berbuka aku pn tatau bila.. mih mih mih..
dia kutip udang ajer. yg sayor semua tegolek golek dlm tue. sudah nyer sayor terjun masuk tong sampah.
aku??? aku tade hati nk makan udang. muak. so, aku blasah..
nie!!! sambal tempe ikan bilis sama kacang botol. nie aku masak fresh sbb nk habiskan tempe sblm basi. rugi nanti.
nie mmg habis on the spot sbb mmg faveret. tempe tue potong halus pastu goreng bagi garing. then, buat pedas pedas sket, huihhh dap dap dap.
meratah okeh.. meratahhhhh..
aku makan dgn pulut. tanak pulut sket. tk smp pn setengah put. feel jgk ;)
utk sambal dia, aku suke pakai cili merah sbb cili kering pahit sket rasa nyer. aku suke tumbuk tk suka blend sbb kl tumbuk, rasa dia lain. lg sedap.
cili merah, aku buang biji dia. tp lepas2 buang tue, garuk muke. skali kau, pijar muke aku. rase bengkak. panas2 gitu.
so, pengajaran, sila pakai rubber gloves time buang biji cili merah yer adek adek..
tue citer semalam. hari nie tatau nk masak aper. blur gile!
k, bai.
No comments:
Post a Comment